20.10.12

Tarujen yksisarvinen

Otsikko viittaa siihen johonkin, ihmeelliseen ihmiseen tai tapahtumaan, suureen taruun jota kerrotaan mutta jonka olemassaoloa suuresti epäillään. Ainakin se yksi on totta, se josta monesti puhun kun uimme rintauinnin tekniikkaa. Joku siihen todella pystyy.

Ui lähellä pintaa ja pyri eteenpäin. Vie kädet eteen mahdollisimman pienellä vastustuksella ja muista liukua.

Uimarit kuulevat näitä ohjeita kerta toisensa jälkeen koska näissä asioissa tehdään paljon virheitä. Uinti menee liikaa ylös - alas suuntaan, kädet viedään eteen niin että sylissä on kuutio vettä ja jos liukua uinnissa sattuu olemaan niin se tapahtuu liian lyhyenä ja / tai liian syvällä.

Ei niin. Vaan näin: http://www.youtube.com/watch?v=W95oWxC7_bo&feature=autoplay&list=PL0DAD5A523E40575A&playnext=1

Suosittelen ehdottomasti katsomaan kaikki kolme pätkää. Yksi asia ( järkyttävän hyvän uintiasennon lisäksi ) mikä tekee suuren vaikutuksen on tekemisen takana olevan ajatustyön määrä. Hän todella ajattelee mitä tekee ja esim. vaikka hän ui maailman huipulla niin vetojen laskeminen treeneissä kuuluu silti rutiiniin.

Kuten edeltäjäni Imppu sanoi: uinti on älykkäiden ihmisten laji. Ja kiitokset Samille vinkistä tämän pätkän katsomiseen.

Kuvat: peltikattomme ropisee jälleen sateen alla ja niin satoi myös kesällä Helsingissä, jatkan edellisessä postauksessa alkanutta kesän Helsinki-sarjan julkaisemista tässä yhteydessä kun lupasin niitä johonkin nähtäväksi laittaa.

Ja Kouvolan kisat: uinnillisesti meillä meni hyvin ja ihan mielenkiintoisia kuvia tuli saaliiksi ja ne saapuvat seuran sivuille jossain välissä.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti